Humle (Halletauer Mittelfrüh) klar til at komme i urten
De to store på spejderlejr
og 4 dages Kristi Himmelfarts-ferie (ovenpå en måneds lockout!). Der kalder på
en brygdag!
Dette mit 14. bryg bliver
endnu en Wiener pilsner - altså mit andet forsøg med undergæret øl. Sidste gang
blev jo en udelt kæmpe-succes, så det skal jo prøves igen! Forbilledet er wiener
pilsner, som er forløberen til Märzen, som er verdenskendt som øllen, der bliver
serveret til Oktoberfesten i München.
Jeg har haft et gammelt
køleskab stående siden i sommers uden at turde tænde for det - de sidste 3 jeg
har forsøgt mig med, er jo alle brudt i brand, da jeg tændte dem! Det ser nu ud
til at køre fint. Eneste ting er, at det selv på laveste blus køler ned til 5
grader og det er jo for koldt under gæringen. Jeg har derfor sat en timer på,
som tænder et kvarter hver anden time. Så må vi jo se...
Snart oppe på mæsketemperatur
Brygdag: 11. maj 2013
Tappedag: ca. 25. maj 2013
Færdiggæret: ca. 10. juni
2013
Færdiglagret: medio
september 2013
Ingen kommentarer:
Send en kommentar